Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 40dag
czosnek 8ząbków
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1łyżeczka
przyprawa do potraw 1łyżeczka
koperek 3łyżki
oliwa 2łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po góralsku

Fasolę umyć i moczyć w przegotowanej wodzie cała noc,po czym ugotować,pod koniec gotowania posolić.Zostawić w wodzie do ostygnięcia.Czosnek drobno posiekać.Odcedzoną fasolę zalać oliwą,posypać czosnkiem,pieprzem,jarzynką i koperkiem.Delikatnie wymieszać lub potrząsnać rondlem,aby wszystkie ziarna fasoli równo pokryły sie oliwa i przyprawami.Zostawić na 2godz by fasola przeszła smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak