Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa różowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
sok z cytryny 2 łyżki
barwnik spożywczy
aromat śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa różowa

W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń, resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ugotować, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać zimny budyń, ciągle ucierając. Następnie dodać sok z cytryny, aromat i kilka kropel barwnika. Masą przekładać ciasta i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.01.2013 14:32
fajna,podoba mi się
angelika14 07.07.2012 13:04
super pomysł
Angelika10 17.05.2011 22:36
Polecam smaczna.
Wafelek2601 08.05.2011 12:34
śliczny kolor ma Twoja masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak