Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z suma

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sum 800g
tłuszcz do smażenia
cebule 2
bułka czerstwa 70g
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z suma

Rybę czyścimy i filetujemy, zdejmujemy skórę, umyć i pokrajać na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i smażymy. Następnie zemleć razem z rybą i namoczoną, odciśniętą bułką, wymieszać z jajkiem, doprawić. Następnie uformować owalne kotleciki, otaczać je w tartej bułce, usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 19.10.2011 06:31
robiłam już suma ,ma pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak