Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona piers kurczaka z dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
cebula
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona piers kurczaka z dodatkami

SKŁADNIKI:

* piers kurczaka - duza, podwójna,
* cebula - 2 sredniej wielkosci,
* papryka swieza,
* pieczarki - 200g,
* ser zólty - np Emmentaler, 150g,
* majonez - kilka lyzek,
* olej,
* przyprawa do kurczaka,
* sól, pieprz,
* papryka czerwona,
* sos sojowy ciemny,
* cukier.

PRZYGOTOWANIE:

Cebule, papryke i pieczarki obrac, umyc, osuszyc i drobniutko pokroic. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyc cebule z papryka, po chwili dodac pieczarki i przyprawy, podsmazyc do miekkosci i odsaczyc z nadmiaru plynu.
Mieso oplukac, oczyscic z wszelkich blonek i osuszyc. Pokroic w cienkie plastry, natrzec przyprawa do kurczaka i ulozyc na folii aluminiowej w naczyniu zaroodpornym. Na mieso kladziemy warstwe cebuli, papryki i pieczarek, nastepnie cienka warstwe majonezu. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, posypujemy startym zóltym serem i chwile zapiekamy, az do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.07.2011 13:09
pyszności!
Izabela/bella81 20.05.2011 08:20
bardzo apetyczny wygląd, więc musi być pyszne
eli_555 03.05.2011 22:52
pycha
Nina7 22.02.2011 08:03
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak