Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy chlebek według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 1/2 kg
mąka pszenna razowa 1/2 kg
otręby pszenne 1 szklanka
sól 1 łyżka
drożdże 10 dkg
cukier 1 łyżka
ziarna słonecznika 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
orzechy laskowe 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy chlebek według Agi

Szykujemy litr ciepłej wody.Drożdże rozczyniamy z cukrem w połowie szklanki wody.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośniecia.Mąki mieszamy z pozostałymi składnikami,dodajemy rozczyn i dokładnie wyrabiamy ciasto.Przekładamy je do wysmarowanej masłem formy,posypujemy maką i ponownie odstawiamy do wyrośniecia.Pieczemy godzinę w 180 stopniach.Wychodzi pyszny chlebek.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 19.07.2012 21:17
ale musi on smakować
Miki 14.05.2012 10:30
super
adam1f 10.12.2011 07:30
dobre
Ania67 26.09.2011 08:40
extra taki chlebuś
kejt2 28.08.2011 18:34
Też muszę kiedyś upiec
MAR3STA 05.04.2011 23:06
ale musiał być smaczny;)
Krystyna32 03.04.2011 07:17
pycha
teresa18 23.02.2011 22:33
dzisiaj tez upiekłam chleb ale troche inny ten też mi się podoba
Kuchareczekjeden 22.02.2011 14:48
pyszny,muszę go upiec
agnieszka137 21.02.2011 22:56
świetny i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak