Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z indyka z serem bundz z pieczonymi ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bundz 150 gr
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
tymianek 1 (suszony)
indyk 140 gr

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z indyka z serem bundz z pieczonymi ziemniakami

indyka rozklepac nie zacienko ale tez nie zagrubo tak a żeby było łatwo zwinąć go w roladke nastepnie posolic i popieprzyć na środku położyc ok 50 gr bundza i zwinac roladke nastepnie zawinąć w folie aluminiowom w tzw. cukierka i włożyc do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 do 25 min. Na patelni lub w rondelku rozpuscic pozostałośc sera bundz najlepiej dodajac na początku do niego 5 łyżek wody i mieszać nastepnie po ok 5 min dolać śmietany 30 ok 150 ml dodając tymianku łyżeczke czekając az sie zredukuje do odpowiedniej konsystencji zimeniaki pokroic w grubsze plastry wrzucic do piekarnika żeby sie upiekły po okreslonym czasie wyciagamy rolade i sprawdzamy jak jest dobra przekrawamy po skosie układamy na talerzu polewamy sosem dokładamy upieczone ziemniaki i gotowe. p.s jak po wyciągnieciu jeszcze nie jest gotowa rolada mozna ja wrzucic do sosu na chwile żeby doszła.

ilośc sera jest uzaleznina tak naprawde od jakości i upodobań konsumenta jak ktos lubi intensywny smak sosu mozna dorzucic więcej sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak