Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

purre - ziemniaki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 250 ml
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: purre - ziemniaki

Ziemniaki gotujemy do miękkości,odcedzamy i ubijamy tłuczkiem na miazgę, garnek z masą ziemniaczaną wstawiamy na małym ogniu,dodajemy masło, mieszamy i parciami wlewamy gorące mleko cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 30.11.2012 15:23
super purre :)
Ewa111 23.04.2012 21:59
takie właśnie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak