Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra Wieprzowina

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
marynata
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
wódka 2 łyżki
woda 2 łyżki
sos
miód 1/2 łyżki
sos sojowy 1/2 łyzki
woda 1/2 łyzki
wódka 1 łyzka
olej 1 łyzka
imbir świeży 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra Wieprzowina

PRZYGOTOWAĆ MARYNATĘ:
czosnek rozetrzeć z solą, połączyć z imbirem, pokrojoną w piórka cebulą, sosem sojowym, wodą i wódką. Zalać mięso (pokrojone wzdłuż na 3-4 części) marynatą, odstawić na noc do lodówki. Osączony z marynaty schab ułożyć w rondlu i podlać 2-3 łyzkami wody. Piec w piekarniku (190stopni) przez 20 minut.

PRZYGOTOWAĆ SOS:
wymieszać sos sojowy, wódkę, olej, miód i wodę. Odlać płyn wytworzony w czasie pieczenia mięsa. Schab podlać sosem i piec jeszcze 15 minut. Podawać na zimno z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak