Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z grzybów i kaszy jęczmiennej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szkl.
cebula 1 szt.
jajko 2 szt.
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej 5 łyżek
mąka 3 łyżki
mleko 1 łyżka
borowiki 25 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z grzybów i kaszy jęczmiennej

Kaszę ugotować z sola na sypko. Grzyby dzień wcześniej namoczyć i ugotować w tej samej wodzie, zmielić maszynką do mięsa. Cebule drobno posiekać i usmażyć na złoto. Wszystkie skłądniki połączyć, wymieszać i doprawić sola i pieprzem. ! jajko rozmieszać z mlekiem. Z masy formować kotlety, obtaczać je w mące, potem w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się zrumienią z obu stron. Podawać z warzywnymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak