Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bałwanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
masło 0,5 kost
jajko 1 szt
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Bałwanki

Mąkę połączyć z tłuszczem i żółtkiem, dodać sól, zagnieść ciasto, schłodzić. Rozwałkować na grubość 1/2 cm. Foremką w kształcie bałwanka wyciąć ciasteczka, posypać cukrem, ułożyć na natłuszczonej blasze, piec w temp. 200 stop

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.03.2012 16:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak