Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
masło 10 dkg
miód 3 łyżeczki
śmietana 18 proc 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
krem do karpatki 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe

Mąkę przesiewamy, mieszamy razem z cukrem, masło rozpuszczamy razem z miodem i chłodne dodajemy do mąki. Następnie dodajemy śmietanę, sodę i żółtka. Ciasto należy dobrze wyrobić i podzielić na 3 części. Pieczemy po ok 30 minut do uzyskania złotego koloru. Po wystudzeniu ciast przekładamy je kremem i posypujemy cukrem pudrem lub jeśli ktoś woli polewamy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 16.09.2012 18:46
i ja po prroszę
AURELKA 10.09.2012 17:31
uwielbiam te ciasto
Kate131 25.05.2012 08:24
dobre
aga130982 25.02.2012 14:38
super
ilka_86 31.12.2011 09:52
lubię takie smaki
joanna77 10.08.2011 20:36
i ja po prroszę
joanna77 10.08.2011 20:36
i ja po proszę
Babciagramolka 21.02.2011 18:29
Poprosze kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak