Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus rabarbarowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 40 dkg
cukier 1/2 szklanki
białko 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mus rabarbarowy

Pokrojony na kawałki rabarbar rozgotować w niewielkiej ilości wody, po ostudzeniu przetrzeć przez sito. Dodać cukier i cukier waniliowy, rozpuścić. Dodać pianę ubitą z białek, wymieszać, dodać rozpuszczoną żelatynę, przelać do salaterek, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.11.2011 09:27
pycha
agata1722
agata1722 12.09.2011 16:04
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak