Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowate ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
margaryna 1 kostka
cukier 1 i 1/2 szkl.
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 15 g
mak suchy 1 szklanka
mleko 1 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowate ciasto

Formę wysmarować 1 łyżką margaryny i obsypać 2 łyżkami bułki tartej. Margarynę rozpuścić, dodać 1 szkl. mleka i zagotować, ostudzić. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z 2 szkl. mąki i proszkiem do pieczenia. Wlać mleko z margaryną, wsypać suchy mak. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto wylać do formy. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Posypać cukrem pudrem po upieczeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 19.10.2011 23:24
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak