Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem i parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
ser żółty 20 plastrów
parówki 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
jajko 3 do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i parówkami

Z podanych składników miksujemy ciasto na naleśniki.
Jeżeli jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, natomiast, gdy za gęste, trochę wody.
Następnie smażymy cienkie naleśniki.
Parówki kroimy na pół.
Następnie na naleśniku układamy plasterek sera, kawałki parówki, zwijamy tak jak krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Tak postępujemy ze wszystkimi naleśnikami, następnie smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 16.05.2011 15:51
proste i pyszne
ilka_86 08.04.2011 14:07
uwielbiam:)
hastalavista 23.02.2011 18:28
świetny pomysł :)
rosik93 21.02.2011 21:49
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak