Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki indycze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone mięso indycze 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki indycze

Z mięsa i dodatków wyrobic jednolitą masę, formować małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego). Smazyc w dużej ilości tłuszczu, wyjmować łyżką cedzakową (dobrze osączyć). Podawać z pieczywem i keczupem oraz zieloną sałatą lub cykorią w sosie winegret. Można serwować na zimno.


PS: Zamiast mielonego imbiru Prymat mozna uzyć kawałka świeżego imbiru startego na tarce z małymi otworami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak