Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w puchu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka od szynki 750 g
ziemniaki 1,5 kg
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
kminek Prymat do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania
śmietana 12% 1 łyżka
masło 1 łyżka
sok grejpfrutowy 1 łyżka
wódka 1 łyżka
curry do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w puchu

Mięso pokroić w kosteczkę (2x2cm), wymieszać z przyprawami oraz oliwą, solą, wódką i sokiem grejpfrutowym. Dobrze wymieszać. Pozostawić na godzinę pod przykryciem. Ziemniaki ugotować, utłuc na puree ze śmietaną i masłem. Obsmazyć mięso na oleju z każdej strony. Włożyć do puree. Wymieszać, wygładzić wierzch, posypać bułką tartą przesmażona na maśle. Całośc zapiekać w piekarniku przez ok 20 minut w temp. 180stopni. Podawać z dodatkiem sezonowych surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak