Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seppli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
natka pietruszki wg. uznania
mąka do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
ser edamski 20 dkg
ser żółty 1 (tarty)
ryż 40 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Seppli

Ryż ugotować w rosole, odcedzić i wystudzić. Wyłozyć do miski. Wbić 2 jajka, dodać starty ser i natkę pietruszki. Dobrze wyrobić (jesli masa jest zbyt rzadka dodać bułkę tartą). Nabierać masę natłuszczoną dłonią, obtaczać w mące, rozbitym (ze szczyptą soli) jajku i tartej bułce. Usmazyc na słoty kolor i odsączyć na bibule jak pączki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak