Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dkg
włoszczyzna 1 porcja
mąka 4 łyżki
jajko 1 szt.
mleko 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
bułka czerstwa 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z kurczaka

Ugotować esencjonalny bulion z włoszczyzny. Mięso z kurczaka zemleć razem z namoczoną w mleku (i odcisniętą) bułką. Dodać żółtko, ubiić pianę z białka i dodać do mięsa. Dodać natkę pietruszki i doprawić pieprzem i solą. Wyrobić masę i formować kulki (wielkości orzecha włoskiego). Obtaczac je w mące i gotować we wrzącym bulionie przez 20-25 min. Podawać z zielmniakami, polane stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak