Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa Kasi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel cytrynowy 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa Kasi

Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, kisle, proszek do pieczenia i olej. Wszystkie dobrze wymieszać. Taką masę wyłożyć do wysmarowanej i posypanej bułką formy. Piec ok 50 min w temp. ok 175 stopni
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.01.2014 10:17
smakowita babka
Grazyna0211 23.09.2013 10:36
smaczny deser
ben-ka 03.08.2013 09:42
z kisielem też robię babkę.
IwonaKa 20.07.2013 11:41
pyszna babka
Krystyna32 03.06.2013 19:14
smaczna babka
Łukasz15 14.02.2013 21:51
Super
barbara11561 09.10.2012 16:39
pyszna
Anna169Hosz 21.09.2012 17:53
Prosta muszę wypróbować.
sunnymood 02.05.2012 14:49
mm:) uwielbiam babkę cytrynową:)
gacopierz23 03.12.2011 19:10
szybko i smacznie
przejs 12.10.2011 13:59
fajny prosty przepis.
Justyna223 09.10.2011 16:39
super!
Marzena34 17.09.2011 13:09
swietna
Wafelek2601 02.05.2011 07:57
muszę zrobić
rzenia15 21.03.2011 20:13
uwielbiam babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak