Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szopska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser feta 20 dag
papryka 5 szt
cebula 2-3 szt
ogórek 1 szt
sól, pieprz 1 szczypta
ocet winny 2 łyżki
olej 2 łyżki
nac pietruszki 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szopska

1. Paprykę pokroić w drobne paski
2. pomidory pokroić w cząstki (4lub 8)
3. ogórki pokroić w plasterki
4. cebulę pokroić w piórka
5. warzywa posolić do smaku
6. delikatnie wymieszać z serem feta pokrojonym w kostkę
7. polać mieszaniną oleju octu winnego soli pieprzu
8. posypać natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak