Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z zielonek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze zielonek 25 szt.
jajko 2 szt
mleko 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżki
mąka 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z zielonek

Kapelusze dobrze oczyścić, posolić. Każdy kapelusz obtoczyć w mące. Jajka rozmieszać z mlekiem, doprawić sola i pieprzem- maczać kapelusze i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na chrupko na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak