Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane borowiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
mąka kartoflana 1 łyżka
olej 5 łyżki
sól, pieprz do smaku
borowiki 12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane borowiki

Duże kapelusze oczyścić, jak sa bardzo duże to przeciąć wzdłuż kapelusza, blanszować, osolić i oprószyć pieprzem. Oba gatunki mąki wymieszać i obtoczyć w niej kapelusze. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia z obu stron. Muszą być chrupkie. Podawać z chlebem lub z kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak