Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1-2
parówki 25dag
pory 2
curry łyżeczka
sól
czosnek 2ząbki
szczypiorek łyzka
ziemniaki 6
marchewki 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z parówkami

Ziemniaki i marchew obieramy,myjemy kroimy w kostke.Pora dokładnie myjemy i kroimy w krążki.Skrzydełka myjemy,zalewamy w garnku woda i gotujemy na małym ogniu wywar.Dodajemy przygotowane warzywa,gotujemy na wolnym ogniu około 15min aż warzywa zmiękną.Parówki obieramy i kroimy w plasterki grubości 0,5cm.Ząbki czosnku przeciskamy przez praske i razem z parówkami dodajemy do wywaru.Doprawiamy curry i solą do smaku,posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak