Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z cebulką i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości spory kawałek
cebula 2-3 szt
czosnek 5 ząbków
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z cebulką i czosnkiem

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem, obkładamy plastrami cebuli i kawałkami czosnku i wstawiamy do lodówki na noc.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy w nim schab (najlepiej w rękawie do pieczenia )przez półtorej godziny.

Po upieczeniu kroimy w plastry.

Najlepiej podawać z jakimś sosem, np. koperkowym lub czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 26.02.2011 21:15
apetycznie wygląda
Emilia22 21.02.2011 14:37
ale smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak