Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
mąka 2 szkl
kwaśna śmietana 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kremówka

Zamiesić ciasto i zostawić na noc. Na drugi dzieć upiec dwa placki. Zrobić krem i przeożyć. 4 żółtka utzeć z jedną szklanką cukru pudru, szklankę mleka zagotować dodać cukier waniliowy, w pół szklance mleka rozrobić 3 łyżki mąki i wlać do gotującego się mleka. Gdy się zagotuje wlać utarte żółtka mieszać aż zgęstnieje i ostudzić. Margarynę utrzeć dodać ostudzony krem, utrzeć i przełożyć kremówkę. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.04.2013 10:27
smaczne słodkości
Edyta14
Edyta14 26.06.2012 11:37
pewnie pycha
motomaniak 07.07.2011 14:49
fajna tylko lista skladnikow nie dopracowana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak