Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
cukier puder 1 szkl
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubić na sztywną pianę połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w nagrzanym piekarniku około 35 minut w temp 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 09.10.2013 10:45
super biszkopt :-)
mirosława4 12.09.2013 17:09
robię bardzo podobnie
IlonaAlbertos 30.05.2013 19:37
Pyszne ciasto.
MAR3STA 21.02.2011 15:45
lubię robić wypieki na mące krupczatce, polecam wychodzą świetne ciasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak