Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
koperek 6 łyżek
kapusta kiszona 20 dag
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapustą

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i gorące przegnieść przez praskę. Po ostudzeniu dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, koperek i wymieszać. Kapustę ugotować w widzie do miękkości. Na łyżce tłuszczu zrumienić posiekaną cebulkę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10minut. Następnie włożyć pokrojoną kapustą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem poddusić. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe placki, nakładać farsz, składać na pół i zlepiać pierożki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 10.03.2014 09:20
smakowite..pycha
Iwusia 29.01.2014 21:12
muszą być bardzo smaczne
IlonaAlbertos 20.02.2013 12:26
Pyszne muszą być takie pierożki.
Wafelek2601 30.12.2011 09:48
ale fajne
Natalia/tubisiek 05.10.2011 20:33
z chęcią bym je zjadła :)
Monika193
Monika193 28.05.2011 11:00
w Twojej księdze są same pyszności
MAR3STA 21.02.2011 15:47
ale pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak