Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 kg
cebula 6 szt
papryka czerwona 4 szt
ocet 1 szkl
woda 1 szkl
cukier 1 szkl
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki w słoikach

Buraki ugotować w mundurkach, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować. Powstałą zalewę wymieszać z buraczkami , papryka i cebula. Włożyć do słoików i pasteryzować 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak