Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
śmietanka 1/2 szkl
oliwa 4 łyżki
marchew 2 szt
bulion warzywny 2 szkl
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z pieczarkami

Mięso umyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić. Na pozostałej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i utarte na tarce o dużych otworach marchewki, dusić około 10 minut. Następnie włożyć do mięsa i gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie podlać winem wymieszanym z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Podawać z ryżem lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.03.2013 22:22
chętnie spróbuję
Iwusia 21.02.2012 23:26
ciekawy przepis na pyszny obiad
zuzanna_z 02.02.2012 11:09
super
Monika193
Monika193 06.01.2012 22:19
pyszny obiadek
Robert10 11.08.2011 13:45
pyszne
bernadetta2 05.08.2011 11:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak