Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z nużek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 szt
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szt.
ziarna ziela angielskiego 2 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzne
golonka 1 cielęca

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z nużek wieprzowych

Włoszczyznę kroimy na kawałki nóżki i golonkę zalewamy wodą i dusimy przez 1 godz,następnie przekładamy do garnka zalewamy 2 l wody,dodajemy włoszczyznę,przyprawiamy,gotujemy około 2 godz.Wyjmujemy mięso i marchewkę i odsączamy,wywar odsączamy przez gęste sito.Mięso oddzielamy od kości,kroimy na kawałki,marchew w kostkę wraz z mięsem wkładamy do wywaru.dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,listki natki przyprawiamy,salaterki napełniamy galaretką,odstawiamy do lodówki do całkowitego wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 29.10.2011 15:47
NÓŻKI JAK NUŻKI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak