Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi ziemniaczano-dyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
dynia 200 g
marchewka 2 szt
jajko 1
mąka 200-300 g
parmezan starty 2 łyżki
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi ziemniaczano-dyniowe

Ziemniaki, marchewkę i dynię gotujemy do miekkości, odczedzamy a następnie przeciskamy przez praskę.

Dodajemy jajko, mąkę i parmezan i zagniatamy ciasto.

Z ciasta formujemy wałeczki, kroimy na mniejsze kawałeczki i na każdej kluseczce odciskamy charakterystyczny wzorek za pomocą widelca.

Gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek ok 2-3 minuty od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 21.02.2011 11:46
Nigdy nie robiłam takich kluseczek, a przepis jest godny wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak