Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony z natką pietruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
czosnek 2 zabki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
tłuszcz do smażenia
mleko 1/2 szkl
natka pietruszki 4 łyżki
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony z natką pietruszki

Bułkę kajzerkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą z mleka bułkę, jajko, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z oby stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.02.2012 09:43
pyszne !
ankaryba 15.09.2011 13:59
tradycyjne i smaczne;)
Monika193
Monika193 03.06.2011 19:51
też takie robię, są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak