Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa z herbatnikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
herbatniki 20 dag
orzechy arachidowe 10 dag
cukier puder 3 łyżki
śmietana 2 łyzki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa z herbatnikami

Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Następnie wsypać pokruszone herbatniki, śmietanę , zmielone orzechy. Wszystko razem utrzeć. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Masą przekładać ciasteczka, andruty i biszkopty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.02.2014 21:15
Fajny pomysł.
mirosława4 30.12.2013 19:22
bardzo dobra
Wafelek2601 20.03.2012 11:01
pyszna
AgaS10 25.11.2011 09:40
pycha:)
Kuchareczekjeden 25.11.2011 07:01
świetna masa
Iwona51
Iwona51 28.03.2011 19:23
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak