Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszo mannowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
mleko 1/4 litra
cukier waniliowy 1 op
konfitura wiśniowa do smaku
czekolada gorzka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszo mannowiec

Utrzeć w mikserze na najwyższych obrotach jaja z cukrem na puch, wymieszać z kaszą manną i zapachem. Masę włożyć do półlitrowej foremki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. 30 minut w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor. Po upieczeniu wyłożyć na talerz i polać bardzo gorącym mlekiem. Przykryć i pozostawić na kilka minut, aby ciasto wchłonęło mleko. Można podawać na gorąco lub na zimno
z konfiturą i polane roztopioną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 11.02.2012 10:30
fajne
anja3107 03.07.2011 20:39
fajne
Motorek 30.03.2011 07:46
fajny przepis
caroline1983 29.03.2011 12:11
Interesujacy pomysł na mannę
rzenia15 12.03.2011 20:31
ciekawy przepis
Ewelina47 01.03.2011 19:08
pierwszy raz widzę taki przepis
Danuta8 25.02.2011 10:23
fajny przepis
Haneczka1 22.02.2011 22:05
ciekawe, do spróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak