Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto awaryjne.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
mleko 6 łyżek
cukier 1 szkl
jaja 5 szt
mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto awaryjne.

Margaryne, mleko i cukier zagotowac, zestawic i ostudzic. Gdy masa wystygnie wbic 5 zoltek, dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Z bialek ubic piane i na koncu dodac do ciasta, wymieszac. Ciasto wlac do formy, na wierzchu kłaść owoce. Piec w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem. Ciasto mozna piec z truskawkami, jablkami, sliwkami itd itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.04.2012 19:32
super ciasto
1j1o1l1a1 21.02.2011 12:11
nie takie \"awaryjne\"...całkiem uroczyście i smacznie może wyglądać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak