Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 1/2 op
jajko 2 szt
mleko 200 ml
cukier 2 łyżki
śmietana 1 op
brzoskwinie w puszce 1 op
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z brzoskwiniami

Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce ok. 20 min
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o boku 10 cm. Na środek dajemy kawałek brzoskwini i zginamy rogi do środka. Pieczemy w temperaturze ok. 220 stopni ok. 30 min. Zimne posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 22.02.2011 14:19
super wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak