Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dkg
cebula 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól
pieprz
jajko
olej
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami

Pieczarki z cebulą usmażyć, doprawić solą, pieprzem i zemleć. Następnie dodać bułkę tartą i wszystko razem dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozmrożone przekroić wzdłuż na 2 równe polowy, posmarować rozmąconym jajkiem ułożyć farsz na środku ciasta i zwinąć, dobrze skleić. Uzyskany wałek pokroić na równe części, górę pasztecików posmarować jajkiem i posypać sezamem. Piec ok 20 min w temp. 200st. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 14.04.2012 22:07
ojej ale bym takich zjadła :)
smile 31.03.2012 18:12
pyszne paszteciki =)
Katarzyna74 09.01.2012 22:03
apetycznie brzmi i wygląda
Andzia1977
Andzia1977 02.01.2012 22:15
ale bym takie zjadła
Papryczka 23.12.2011 17:16
pyszne
Sylwia56
Sylwia56 09.07.2011 10:34
smakowite
bursztynek 11.05.2011 23:46
ciekawe
bursztynek 09.05.2011 23:17
bardzo fajne, pycha
Marta98 10.04.2011 21:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak