Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 op.
marchew 1 duża
cebula 2 duże
pachwina wędzona 20 dkg
kiełbasa śląska 1/2 kg.
koncentrat pomidorowy 1 słoik
Kucharek przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat
oliwa
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

fasolę namoczyć najlepiej na noc następnego dnia włożyć do garnka wlać odrobinę wody i gotować,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do garnka z gotującą się fasolą wymieszać,cebulę obrać i pokroić na półplasterki zeszklić na oliwie,pachwinę pokroić w kostkę i dodać do cebuli,kiełbasę pokroić na półplasterki i dodać do cebuli i pachwiny chwilę podsmażyć na rumiano i dodać do gotującej się fasoli i wymieszać,dodać przyprawy do smaku kucharka,pieprz mielony,tymianek i paprykę ostrą wymieszać i gotować pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy wymieszać i chwilę jeszcze pogotować co jakiś czas mieszając aby nie przywarła do dna naczynia jak już fasola będzie miękka to wsypać majeranek i wymieszać podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.05.2013 09:39
pyszna fasolka
Angelika10 18.10.2011 22:56
Bardzo dobra.
AgaS10 17.09.2011 16:25
uwielbiam:)
Wafelek2601 19.04.2011 00:32
wspaniała
IKrakowianka 29.03.2011 22:48
Pyszności
Misiek1 21.02.2011 07:21
bardzo lubię fasolkę po bretońsku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak