Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka 2,5 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
czekolada 150 gram
żurawina 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Czekoladę pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać (można zmiksować). Do masy dodać żurawinę i czekoladę. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni. Z masy robić małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blaszce, zachowując dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka się \"rozpłyną\". Piec 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.03.2011 08:06
smaczne
Nina7 21.02.2011 08:46
łatwe i pewnie przepyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak