Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
szpinak 40 dag
masło 2 łyżki
rosół 1/2 szkl
śmietana 1 łyżka
cebula 1 szt
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy ze szpinakiem

Masło rozgrzać w rondelku, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać posiekane pieczarki i dusić około 10 minut. Szpinak ugotować, osączyć z wody, zmiksować, wymieszać ze śmietaną, dodać do pieczarek, podlać rosołem i dusić około 5 minut. Przyprawić do smaku. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.02.2013 22:03
Bardzo lubię takie sosy.
misia53 14.01.2013 14:13
jestem ciekawa tego sosu
Dorian 27.10.2011 11:39
moj ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak