Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe szaszłyki z dorsza według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka konserwowa 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
sól
chili
patyczki do szaszłyków
filet z dorsza 1/2 kg
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe szaszłyki z dorsza według Agi

Filety z dorsza kroimy w kostkę,nacieramy solą,chilli i skrapiamy sokiem z cytryny.Sporządzamy marynatę łącząc oliwę z oliwek,kurkumę,wyciśnięty czosnek oraz rozdrobnioną widelcem paprykę konserwową.Całość mieszamy i doprawiamy solą i chilli.Kawałki dorsza umieszczamy w marynacie,dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.Nasępnie nadziewamy rybę na patyczki i smażymy na patelce ok. 10-15 minut.Gotowe szaszłyki można skropić sokiem z cytryny lub limonki.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 14.10.2012 17:27
świetne
anulka69 05.03.2012 09:59
pycha
m1monika 17.01.2012 19:51
super
Neetka90 13.08.2011 16:24
extra
FAFIK 28.06.2011 21:05
Uwielbiam!!!
Ania67 15.05.2011 10:23
rewelacja
Krystyna32 07.05.2011 08:49
smaczne
Justyna Jussstiii 06.04.2011 14:56
extra
Kuchareczekjeden 21.02.2011 15:01
super pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak