Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mąki razowej z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
mąka razowa 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sezam 1 łyżka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mąki razowej z bakaliami

3 jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, a na koniec posiekane bakalie ( orzechy, rodzynki, suszone morele, daktyle, figi ). Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, podzielić na 2 części i z każdej ulepić wałek, tak żeby zmieścił się na blaszkę. Oba wałki z ciasta ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, rozdzielając je papierem śniadaniowym. Ostatnie jajko roztrzepać dokładnie i posmarować nim ciasto, a wierzch posypać ziarnami sezamu. Piec w piekarniku około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 14.08.2011 15:38
muszą być pyszne
Gonia555 12.08.2011 23:02
super
ziutula
ziutula 07.07.2011 08:09
dobra do kawusi...
Halusia 05.06.2011 20:00
Pyszniutkie
ilka_86 24.05.2011 22:57
ciekawe zdrowe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak