Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 30 dag
majonez 1/2 szkl
jogurt naturalny 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Makrelę oczyścić z ości, włożyć do salaterki, rozgnieść widelcem i rozetrzeć. Jajka ugotowane obrać pokroić w drobną kostkę, dodać do ryby, połączyć z majonezem, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.08.2012 14:13
smaczna do białego pieczywa
Iwusia 15.05.2012 23:16
uwielbiam takie pasty rybne a z makreli najbardziej
Motorek 07.03.2012 09:12
smaczna
mirosława4 08.11.2011 18:50
smaczna do chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak