Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser grysikowy z kokosem, orzechami i cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 9 łyżek
kasza manna 9 łyżek
masło 2 łyżki
koskos wiórka 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
cynamon do posypania
orzechy włoskie do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser grysikowy z kokosem, orzechami i cynamonem

Mleko zagotować z cukrem i powoli mieszając wsypać kaszę manną i zagotować. Gdy kasza zacznie gęstnieć, zdjąć z ognia, dodać masło, cukier waniliowy i kokos i dokładnie wymieszać. Masę grysikową przelać do prostokątnej formy i wstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin. Po wystudzeniu pokroić w kostkę, posypać cynamonem i posiekanymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 14.03.2012 19:44
świetny deserek
aga130982 14.09.2011 06:51
mniam mniam mniam
teresa18 04.07.2011 20:58
świetny deserek
aacaac 16.06.2011 07:45
super
Kropka157 08.06.2011 09:39
fajny deser
FAFIK 04.04.2011 21:48
Pychotka
Kuchareczekjeden 29.03.2011 07:54
świetny deserek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak