Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
pieczarki 50 dag
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
karp 1 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia z pieczarkami

Rybę umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekaną, zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z zimną wodą, dodać do pieczarek, przyprawić do smaku i zagotować. Przygotowanym sosem zalać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 27.02.2014 15:31
smaczne danie
IlonaAlbertos 07.07.2012 21:00
Zapowiada się naprawdę apetycznie.
Smakosz6 06.09.2011 09:32
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak