Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowa rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 50 g
proszek do pieczenia 20 g
kakao 30 g
margaryna 200 g
cukier puder 250 g
śmietana 100 g
mąka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowa rolada

jaja utrzeć z cukrem dodaj mąkę oraz kakao następnie proszek do pieczenia.Upiecz na blaszce w temp 180 stopni przez 10-12 minut, po upieczeniu wyjmij i zawiń w rulon w ściereczkę. W między czasie ubij śmietanę z cukrem pudrem. Rulon z ciasta rozwiń posmaruj śmietaną następnie zwiń i odstaw w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 29.08.2011 14:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak