Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa wieprzowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

musztarda 3 łyżki
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
boczek wędzony 10 dag
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion drobiowy 1 szkl
śmietana 2 łyżki
wieprzowina 1 (bez kości)
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa wieprzowego

Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry, zbić tłuczkiem na cienkie płaty. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdą porcję mięsa kłaść trochę posiekanej cebuli, pokrojonego w kostkę boczku i ogórka. Zwijać ciasno w rulon, obwiązać bawełnianą nitką, obtoczyć w mące i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Po upieczeniu zdjąć nitkę, mięso włożyć do rondla, podlać bulionem i dusić do miękkości. Następnie dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 08.12.2013 20:50
Pyszne mięsko
Ewelina38 05.02.2013 14:44
ale pysznie wyglądają i tak też muszą smakować :)
kuklik 27.12.2012 12:34
taki zestaw to się zjada w oka mgnieniu
Iwona51
Iwona51 30.12.2011 10:00
smaczne
Motorek 13.12.2011 11:21
mój ulubiony obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak