Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowy torcik bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 szkl
śmietanka kremowa 1 szkl
cukier puder 1/2 szkl
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka
Biszkopt 1 szt
twaróg 1.2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowy torcik bez pieczenia

Do tortownicy włożyć gotowy blat biszkoptowy. 1 galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody, drugą w 2 szklankach, odłożyć do ostygnięcia. Ser twarogowy przemleć w maszynce 2 razy, włożyć do miski, dodać mleko skondensowane, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną w małej ilości wody, zmiksować. Śmietankę ubitą na sztywno połączyć z masą, wymieszać. Krem wyłożyć na biszkopt w tortownicy, wyrównać, ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.04.2013 07:37
chętnie spróbuję
mirosława4 24.02.2013 17:47
niebo w gębie,pyszny ten torcik :)
Iwusia 05.06.2012 23:24
ale to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak