Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
ziemniaki 40 dag
marchewka 2 szt
jajko 1 szt
szczypiorek 2 łyżki
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z dorsza

Ziemniaki, marchew obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ziemniaki przecisnąć przez praskę. Do przestudzonych ziemniaków dodać drobno pokrojone filety, utartą marchew na tarce o dużych otworach, jajko, przyprawę do ryb, szczypiorek, otartą skórkę z cytryny sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 26.10.2012 18:40
super
IlonaAlbertos 15.10.2012 12:58
Fajny pomysł. Lubię rybki.
jeta72 29.05.2011 12:03
świetne;)
Ania67 29.03.2011 19:32
Przepadam za nimi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak