Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa inaczej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8-10 sztuk
ogórki kiszone 3-4 sztuki
ziemniaki 3-4 sztuki
kasza jęczmienna 6-7 łyżek
masło
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa inaczej

Z indyka i najlepiej z włoszczyzny ugotować 2 litry wywaru. Następnie kaszę zalać ciepłym klarownym wywarem i gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do gotującego się wywaru. W tym czasie pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć je na patelni. Ogórki zetrzeć na tartce dodać trochę masła i chwilkę poddusić. Pieczarki i ogórki dodać do zupy. Chwilę pogotować. Na samym końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa świetnie też smakuje posypana koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 26.01.2012 21:26
smaczne
Damian19 22.02.2011 07:11
wysmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak